Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Financial Times: Ελλάδα, η πρώτη αποικία της Ευρώπης


«Την πρώτη αποικία της ευρωζώνης» χαρακτηρίζουν οι Financial Times τη χώρα μας σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εάν θέλει δημοκρατία».


«Όταν ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε πρότεινε η Ελλάδα να αναβάλει τις εκλογές ως προϋπόθεση για την παροχή επιπλέον βοήθειας, ήξερα ότι κατά βάθος το παιχνίδι θα τελείωνε σύντομα. Είμαστε σε ένα σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία» αναφέρει ο αρθρογράφος Βόλφγκανκ Μουνχάο.



«Η ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει την επιλογή της στην κυβέρνηση της Ελλάδας – την πρώτη αποικία της ευρωζώνης» συμπληρώνει με καυστικούς τόνους ο ίδιος, αναφέροντας ότι οι εταίροι της Ελλάδας (με την ανησυχία πως μια νέα κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία) ζητούν διαβεβαιώσεις που είναι απίστευτα ακραίες.


Παράλληλα, αναφέρει πως «η ίδια η Γερμανία δεν θα ήθελε να εφαρμόσει αυτά που ζητά από την Ελλάδα» και υπογραμμίζει ότι στο τέλος η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο αφόρητη που η πραγματικότητα θα τους «αναγκάσει» να επιλέξουν μόνοι τους τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη: «Η κα Μέρκελ σίγουρα δε θέλει να “συλληφθεί” με πιστόλι που καπνίζει στο χέρι της. Είναι μια στρατηγική επιβοηθούμενης αυτοκτονίας, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ανεύθυνη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου